Események

Események

2020. április 25., hétfő, 18:00

Femspace szalon – Nők és a háború

A történelmet leírni és elmesélni is a férfiak szemszögéből szoktuk. Csaták helyszínét, hadvezérek neveit, az elesett katonák számát jegyezzük fel, de arról sokkal kevesebb szó esik még manapság is, hogy a nők hogyan élik meg és élik túl az erőszakot. Az est folyamán nem csak arra keressük a választ, hogy a huszadik század viharai hogyan hatottak a női lakosságra, hanem arra is, milyen feldolgozási, ábrázolási módjaink vannak ennek bemutatására.Az est folyamán könyvvásárlásra és dedikálásra is lehetőség lesz.

A pódiumbeszélgetés résztvevői:
Pető Andrea, Durica Katarina és
Tóth Erzsébet FanniA beszélgetés moderátora:
Bencze Mariann, a KultPult alapító-vezetője

2021. június 3., csütörtök, 17:00

Durica Katarina a 10. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten

Katarina Durica és Kali Ágnes egy izgalmas beszélgetésre várja az irodalom rajongóit a Könyvhéten! Gyere, és ismerd meg az írónőt személyesen!
DURICA KATARINA (1983, Pozsony) író, újságíró. ,,A nők történetei érdekelnek, a kemény témákat keresem.”– vallja a szerző. A rendes lányok csendben sírnak című bestseller-regénye a felvidéki magyar maffia áldozatairól szól. Negyedik könyve, a Városi rókák (2020), a brüsszeli éjszakai élet, a diplomatafeleségek, a kiszolgáló személyzet és a prostituáltak világát mutatja be.
Író-olvasó találkozó: Bánffy-palota udvar, csütörtökön 18:00 — 19:00 óra között.

2020. december 4., péntek, 17:00

Városi rókák / dedikálás / Dunaszerdahely

Kiülök a Buena teraszára egy forró teára és aki arra jár és kéri, annak dedikálom az új regényt. Viszek pár példányt, a helyszínen megvásárolható. Én maszkot és kesztyűt viselek, negatív a tesztem, vigyázunk és örülünk egymásnak! Szerintem gyertek!

2020. november 30., hétfő, 19:00

Durica Katarina Városi rókák / bemutató

Családanyák és prostituáltak, diplomaták és stricik, cselédek és szerencsevadászok. Ki gondolná, hogy ők kötik össze Budapestet, Brüsszelt és Gömört? A rendes lányok csendben sírnak című bestseller után Durica Katarina ismét egy kívülről láthatatlan világba vezeti be olvasóit. A hatalom, a kiszolgáltatott nők, a kompromisszumok és lázadások világába. A szerző új regénye izgalmas krimi, felkavaróan őszinte vallomások sora, három nő harcának és útkeresésének felemelő története.